Dommens Bog evaluerer Smugler-EM


Det er nemt at få ret, når man er negativ. Vi benytter os nu alligevel af muligheden for at fremhæve vores forudseenhed, men er ej heller for store til at nævne et par ting, der overraskede os.

Det vidste vi godt på forhånd:

1. Flemming Toft bliver ved med at sænke baren. Denne gang forvekslede han Gianluigi Buffon med den 10.000 år ældre Dino Zoff og udråbte Spaniens triumf som ”en sejr for fodbolden”. En argumentation, man ellers typisk møder hos tweens og Xavi Hernandez.

2. Olivier Giroud ramte intet. Sammen med den kontinuerlige ligegyldighed, Karim Benzema, og den PR-venlige Samir Nasri førte han et umådeligt talentfuldt fransk landshold frem til intet andet end nye raceuroligheder i Lyons gader og kontrakter med feederklubben Arsenal.

3. Warszawa-Pagt-puljen blev præcis lige så tynd og ligegyldig, som vi havde forventet. Russerne imponerede, for derefter med tydelige tømmermænd at smide det hele på gulvet i sidste kamp. Polen var værtsnations-ringe, Tjekkiet var mawre, og Grækenland var Grækenland. Må det aldrig ske igen.

4. Efter en fornuftig forsvarsindsats mod et pigefornærmet hollandsk landshold i den første kamp fandt Olsens yndlinge niveau og tabte som forventet de næste to. Dog var vi ikke ringere end Sverige, og fede Bender bassede lige så mange som Zlatan. Dermed har TV2 noget at bygge endnu en virkelighedsfornægtende folkefest på frem til EM 2016.

5. Engelske forsvarsspillere kan ikke sparke straffe. Efter Stuart Pearce og Gareth Southgate var det denne gang Ashley Coles tur til at booke billetter hjem efter kvartfinalen. Næst efter mållinje-teknologi og Lothar Matthäus er engelsk realitetssans det, vi savner mest i international fodbold.

Det kom sgu bag på os:

1. Fraværet af ægte målscorere har aldrig været mere akut. Topscorelisten blev således indtaget af et blond mobbe-offer og tre gutter ved navn Mario, der nærmest alle sammen havde det til fælles, at de brugte mere tid på bænken end på banen.

2. … og nu hvor vi snakker om Mario:  Vi havde satset på, at Mario Balotelli ville tage på sightseeing i de ukrainske fængsler, brænde træningslejren ned til grunden og hælde sukker og ribsgele i spillerbussens tank. I stedet viste han sig at være en betydningsfuld profil – hvad fanden skete der?

3. Det burde ikke kunne overraske os, at Spanien, efter at have afskaffet den klassiske back, sendte angriberen på museum for blot at erstattet ham med en ”falsk 9’er.” Vi ser frem til VM 2014, hvor forsvarsspilleren er en saga blot og til EM 2016, hvor målmanden er en omskolet midtbanespiller.

4. At Italien får succes, kan vi leve med. Men at Andrea ”Metusalem” Pirlo kan levere en god turnerning i bedste Zidane ’06-stil er skuffende på linje med, at U2 stadig er verdens største koncertnavn.

5. Endelig er vi skuffede over, at politietaten nøjedes med at uddele knippelsuppe ud til russere og  polakker. Heldigvis for TV2 valgte en gruppe halvnøgne feminister at demonstrere på finaledagen, så deres krigsreporter i Kiev fik lidt at skrive hjem om.

STEM PÅ DETTE INDLÆG

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s