Hvis Superligaen var Blockbuster – del 2

Om få dage skal du igen udsættes for den sædvanlige strøm af luftkasteller, betting-reklamer og indianerfodbold af internationalt snit. Det hele er givet på forhånd: FCK vinder med OB som nærmeste udfordrer… og det er bare et spørgsmål om tid, inden Brøndby atter er et tophold. Du kan lige så godt bare se filmen og så ellers bruge dine weekender fornuftigt. Dommens Bog er din guide i Superligaens Blockbuster.

SønderjyskE, se 300
Et lille og simpelt folkefærd, hvis evner begrænser sig til landbrug og lejlighedsvis krigsførelse, ser sig pludselig truet af hærgende horder fra langt rigere og mere udviklede kongedømmer fra øst. Med hærfører Leonidas Fabricius i spidsen drager en lille gruppe hærdebrede og let bøvede krigere ud for at slå den mægtige overmagt tilbage. Trods minimalt udstyr og manglende økonomisk opbakning kæmper gruppen bravt mod overmagten og dens mange lejesvende fra fjerne og fremmede riger.

Den lille gruppe af krigeriske simpletons forrådes imidlertid af deres egne, som allierer sig med herskerne fra øst i jagten på rigdom, løse kvinder og rindende vand. De hårdt trænede krigere  må til sidst give fortabt, dog velvidende at slaget ved Haderslev Fodboldstadion vil gå over i historien som et af de fremmeste eksempler på succesfuld krigskunst med begrænsede midler nogensinde.

AC Horsens, se Blood In Blood Out
I en by præget af lovløshed regerer banderne Hell’s Angels og Pretty Maids. En lille udbrydergruppe af småkriminelle, hælere og voldsmænd sætter sig for at byde de etablerede bander op til dans og blive en ny magtfaktor i byens inficerede underliv. Under bandetagget ”Den Gule Fare” begynder gruppen at sætte sig på de andre banders territorium og hverve tilhængere overalt i byen.

Grundet manglen på organisation har banden svært ved at sætte sig på markedet i resten af landet. Man allierer sig dog med enkelte topfigurer fra de kriminelle organisationer på Vestkysten, som grundet manglende indflydelse ser skiftet til den nye bande som en kærkommen vej til toppen af den kriminelle underverden.

Efter en epiosde på en kebabjoint et sted i Downtowns slum modtager enkelte af bandens medlemmer domme for vold. Skærmydslerne finder sted, da et medlem af gruppen afslår ejerens lumre tilbud om ”Texas barbeque”. Banden kæmper dog videre med uformindsket råhed og ufine midler i deres stræben efter at blive en magtfaktor på landsplan. En film om sammenhold, blodhævn og håndtegn blandt uuddannede tabere på samfundets skyggeside .

AGF, se Fight Club
Hovedpersonen er en fyr med en noget alternativ virkelighedsopfattelse og en trang til at slå på alt og alle, inklusive sig selv. Med sig selv som kransekagefigur sætter han sig for at skabe en magtfuld organisation, der skal vælte de kapitalistiske magthavere og omstyrte samfundet som vi kender det.

Frontfiguren, vi kalder ham BS, baserer sin organisation på en flok rodløse mænd, som fascineres af at tæve hinanden til plukfisk med jævne mellemrum, mest fordi de ikke rigtigt er gode til noget andet. Organisationen får hurtigt en stor fanskare, som ligeledes nyder at tæve Gud og hvermand uden nogen egentlig grund.

Selv om BS forsøger at lære omverdenen, at den første regel i AGF er, at man ikke taler om AGF, er det ikke noget verden tager til sig, hvilket ikke gør tingene nemmere for den himmelstræbende organisation. BS er desuden så meget i konflikt med sig selv, at han spænder ben for alle sine egne gode ideer. Hele konceptet omkring organisationen ender naturligvis, efter flere voldsorgier, i et blow-up af episke dimensioner. Filosofi eller meningsløs vold? Kom ned på Den Gamle Høker, og døm selv.

AaB, se Braveheart
Nordjylland, i starten af det nye årtusind. Området er præget af vold og ludomani samt uforklarlige konkurser blandt lokale spillekiosker. I denne usikre tid vokser den unge ridder Sir Thomas af Augustinus-klanen op som enlig angriber hos det lokale fodboldhold. Imens planlægger den mægtige kong Flemming ”Flemse” Østergaard en invasion de nørrejyske territorier, hvor han agter at omdanne Limfjorden til et badeland. Dette bekymre imidlertid ikke den unge sir Thomas. Han sværmer for den yndige jomfru Gerda, der er ekspeditrice i den lokale butik Tatol.

Alt ændrer sig, da en horde unge FCK’ere, under ledelse af den lumske ridder Kvist, skænder jomfru Gerda. Det får sir Thomas til at fare ned på midtbanen, hvor han opildner sin hær af husmænd og svenske lejeknægte til at gøre modstand mod de københavnske besættere iført kilt og ansigtsmaling. De går over al forventning, og bondehæren vinder stor hæder i både Viborg og Glasgow.

Men ak! Medlemmer af den nordjyske adel har ladet sig overtale af kong Flemse til at købe en række ubrugelige betonejendomme i Nørresundby. Sir Thomas af Augustinus føres til Salzburg, hvor han halshugges med ordene ”Så’et ud” på sine læber. 

Stem på dette indlæg

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s