De Ældstes Råd – uge 23

Efter nogle ugers pause har landsbyens ældste nok en gang infundet sig under den gamle eg for at drøfte vigtige og ligegyldige hændelser fra den korrupte skueproces, vi kalder professionel fodbold. Lige præcis korruptionen styrer rådet dog behændigt uden om for i stedet at rette blikket mod de hjemlige himmelstrøg. Her skuer de ind i fremtiden for to af landet unge håb, der placeres så forskellige steder som Tomsk, Malaga og Huddersfield. Den ikke så mindeværdige 10/11-sæson i Superligaen får også et par ord med på vejen.


Har Anders Lindegaard drukket sig til en lejeaftale i The Championship?

Caro Dottore:
Jeg skal være den første til at bifalde druk og usømmelig adfærd i fodboldverdenen. Hvor ville spillet være i dag uden Diego Maradona, tykke Ronaldo eller AGF? Problemerne opstår, når man ikke kan tåle mosten og må opgive at stå op. Især når ens manager er typeeksemplet på, at man godt kan være alkoholiker og stadig passe sit arbejde.

Historien og Jakob Stams karriere i Italien viser, at man ikke behøver at råbe ”bøsser går i kilt” eller være Charles I for at gøre sig godt og grundigt uvenner med the Greased Scotsman. Det er også værd at huske på, at sidst United havde en keeper med et misbrug forsvandt han ud i glemslen,  blandt fodboldkyndige kendt som pre-Roman Chelsea, hurtigere end du kan sige ”kroatisk immigrant”.

Det er derfor sandsynligt, at det tætteste Lindegaard kommer på at se til en trænerjakke med ”Ferguson” på bliver, når far Angry udlejer ham til Peterborough engang i løbet af august.


Mads Doss:

Han havde alt: En stor kæft, stjernestatus i en pulserende by på Vestlandet og et horn i siden på Kim Brink og Lars Olsen. Bytter man Vestlandet ud med Vestegnen og skriver Ian Wright i stedet for Brink og Olsen er det næsten historien om Peter Boleslaw Schmeichel. Og det skulle da ikke være sidste gang en bleg, fynsk piratkopi blev skrevet op til at være genfødslen af et nationalt fodboldikon….

Det har, lidet overraskende, vist sig, at Manchester United mest af alt købte Anders Lindegaard som en form for dekoration på bænken. Det kan så heller ikke finde ud af, og når din manager er typen, der fyrer spillere, der overhaler ham på vej til træningsbanen, så har du måske et problem. Det er Lindegaards held, at Alex Ferguson lige nu er travlt optaget med at forklare Ryan Giggs indholdet af Tredje Mosebogs kapitel 18, vers 16. Ellers kunne Anders Lindegaard nok godt så småt begynde at spekulere på, om man mon kan få brunsviger i Huddersfield.

Nu må mit råd i stedet være: scor så mange fede Nike-træningsdragter som muligt. Og inden din kontrakt løber ud: køb et par hspillertrøjer i souvenirbutikken på Old Trafford og få dine snart eks-holdkammerater til at sætter deres kragetæer på dem. Så har du noget kønt at hænge op på væggen, når du åbner dit fodboldværtshus et sted i Odense, hvor klientellet har det tilfælles, at de har indspillet en OB-slagslang.

Finder Nicklas Bendtner en ny bænk?

Caro Dottore:
Gullaschbaronen har endelig indset, hvad resten af verden har vidst længe: gennembruddet kommer aldrig i Arsenal. Spørgsmålet er nu, hvor en stor knægt med et endnu større ego og en snert af evighedstalent tager hen?

Tankerne flyver naturligvis i retning af Roma, Galatasaray eller en hvilken som helst anden klub, der har haft Milan Baros eller John Carew på lønningslisten. Og med Nicklas’ nyligt erklærede kærlighed til Football Club København, har der formentlig også været en fugtig seng eller to i Gentofte-området inden for de seneste dage.

Det kunne dog også sagtens være, at Bendtner tager turen til hvidvaskningsstationen Malaga, hvor han sammen med Overhesten vil udgøre en angrebsduo, der vil danne grundlag for definitionen af ordet ”stationær” ved den næste revision af Nudansk Ordbog.

Mads Doss:
Jeg vil vende tilbage til spørgsmålet senere. Vigtigere spørgsmål trænger sig på i forhold til Nicklas Bendtners fremtid. For eksempel:

– Deltager han i Paradise Hotel?
– Udgiver han et rapalbum?
…og vil Remee være producer? Eller…
– Nøjes han med en cameo i en Nik & Jay-video
…og må Dennis Rommedahl så godt være med?

Og jo. Bender flyver fra og reden og lander i…Manchester City. I tror det er løgn, men jeg tror ikke The Blues får de store problemer med at overbevise Bendtner om, at han er fremtidens mand i angrebet. Sker det mod forventning ikke, vil fædrelandets store, hvide håb være at finde et meget koldt sted, hvor man får sin løn leveret i en sportstaske på en parkeringsplads i Tomsk.


Suppen 10/11 – det husker vi den for

Caro Dottore:
Den danske liga har nærmest været definitionen af ”status quo” i denne sæson. FCK vandt igen, Brøndby er stadig ufrivilligt komiske, FC Midtjylland regner efter ti år stadig sig selv som ”the next big thing”, og SønderjyskE har stadig glemt, at de burde være et elevatorhold.

Hvis noget skal fremhæves, er det Randers’ evne til at overtage AGF’s status som Jyllands galehus. Aabech-sagaen har i sig selv skæmmet Randers’ image i en sådan grad, at man pludselig kommer i tanke om, at Låsby-Svendsen stammer fra en by lige i nærheden.

Desuden har Randers’ evne til at rykke folk og fæ fra mere succesfulde klubber til krikkernes stald været bemærkelsesværdig. Personligt forventer jeg, at sommerens store historie bliver den kombination af jødeguld og seksuelt depraverede tjenester, som overkrikke Jacob Nielsen må have brugt for at opbygge nedrykkernes nuværende trup.

Gudsketakoglov er AGF rykket op, så vi kan tillade os at forvente en lige så underholdende 11/12-sæson. De Hvii’ har allerede haft deres egen Aabech-historie, og Brian Steens diskretion og forretningsevner matcher fuldt ud Jacob Nielsens.

Mads Doss:
Den forgangne sæson, i hvad der engang var kendt som Coca Cola Ligaen, vil gå over i historien som året, hvor jeg for alvor blev ligeglad. Bevares. Der var fuck ups, men ikke rigtigt gode fuck ups. For eksempel formåede OB at gå i hundene og tåge rundt det meste af et år med the inmates in charge og alligevel vinde sølv.

Med guldet afsat mere eller mindre fra start, koncentrerede al spænding sig naturligt i bunden. Her så AaB længe ud til at blive den anden selvudnævnte jyske storby i træk, der måtte en tur i Viasat Sport Divisionen. Den uforholdsmæssigt store sportsredaktion på Nordjyske Medier kunne dog ånde lettet op sammen med resten af 9000: AaB vil også næste sæson berige ligaen med nulløsninger og lange skadeslister. Næste sæsons højdepunkt bliver, når Den Hvide Puma og Allan Kuhn sammen skal forhindre endnu en truende nedrykning.

At den forgangne sæson blev så kedelig skyldes dog mest manglen på to personer: Flemse Østergaard og Kvasi Jesper. Bevares, Cool Runnings blev folkeeje, da de næsten (næsten!) formåede at komme op på siden af Guds eget skaberværk i gruppespillet i Heineken Cup. Og Ole Bjur og Jan Lockhart gjorde da hvad de kunne for at tale Brøndby op på mindst andenpladsen ”efter at have set på de andre hold i ligaen”. Lige lidt hjalp det. Kasi-Jesper og Don Ø er som heroin. Man kan aldrig gå tilbage.

Så kære Brøndby og FCK: giv os galskaben tilbage! Ring til Kurt Thorsen. Ansæt ham. Hvis de andre kom først, så ring til Rasmus Trads. Ansæt ham.” Slaget om København” vil få Stalingrad til at ligne en spejderlejr.

Stem på dette indlæg

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s