Føljeton: Olsen arvtager, del 1


I en tid, hvor alle snakker Mourinho, går Dommens Bog mod nyhedsstrømmen og klemmer pusset ud af den byld, der hedder ”Valg af Morten Olsens afløser”. DBU har malet sig selv op i et hjørne ved at forlange en dansk kandidat. Pressen har taget konsekvensen heraf, og har udpeget mindst fem navne, når vi nu ikke kan få Guus Hiddink. I denne første del af føljetonen om Olsens afløser giver redaktionen sin vurdering af pressens kandidater. Onsdag kommer fem alternative bud på en dansk landstræner.

Michael Laudrup

Mads Doss:
Alle elsker ambassadøren. Om det skyldes festerne med Ferrero Rocher på sølvfade er uvist, men de elsker ham. DBU. Farisærerne i den danske sportspresse. Fans. Alle. En ansættelse af Laudrup åbner for det interessante perspektiv, at førnævnte farisæere og fans ikke længere kan skyde skylden på landstræneren, når de uafgjorte resultater i Minsk og Belfast beynder at rulle ind. Det betyder enten flere personangreb på navngivne spillere eller mere sandsynligt: virkelighedsfornægtelse a’la Førerbunkeren anno 1945.

Caro Dottore:

Med Laudrup som ny nationalchef fortsætter trenden med at bringe 80’er-koryfæer med begrænsede trænermeritter i spil. Hvis det er kriterierne, ser jeg hellere en trænerduo bestående af Søren Lerby og Kenneth Brylle. Der er en offentlig hemmelighed, at Laudrup ikke mestrer kunsten man management. Man må derfor håbe, at han hiver onkel Ebbe ”Miniskørt” Skovdahl ind som assistent, når nu John Faxe har travlt med at køre Ku Klux Klans yndlingsklub i sænk. Laudrup selv vil med sin ikke-eksisterende personlighed gøre det danske landshold om muligt endnu mere kønsløst.


Troels Bech

Mads Doss:
Hvor Laudrup har hele Danmark på sin side, sætter Bech sig mellem flere Børge Mogensen-stole: Pressen elsker ham. Fansene er delte. Spillerne forstår ingenting. En ansættelse af Troels Bech vil være det største sociale eksperiment på det danske landshold, siden Zentropa sendte bøssepornofilmen ”HotMen CoolBoyz” som underholdning under en træningslejr . Jeg har for eksempel svært ved at tro, Stephan Andersen forstår sig på ironi. På det personlige plan glæder jeg mig over, at traditionen med at ansætte landstrænere, der taler i tåger, holdes i hævd: Sepp. Ricardo. Troels Bech.

Caro Dottore:

”Filosoffen” må være min personlige favorit blandt de nævnte kandidater. Han mestrer kundskaben at blive pigesur på medierne langt bedre end Morten Olsen, og vil formentlig lægge sin taktik ud fra et komparativt studie af Berlusconis PR-strategi og Machiavellis ”Fyrsten”. Han vil sandsynligvis vælge sin bruttotrup ud fra, hvem der kan recitere første sang af Dantes ”Guddommelige Komedie”. Det betyder, at Per Krøldrup bliver ny landsholdsanfører, og Asbjørn Sennels reintroduceres som midtbanegeneralen på landsholdet, fordi hans far engang har været kunstnerisk direktør for Århus Festuge. Det bliver godt.


Johnny Mølby

Mads Doss:
Det indtil nu mest chokerende udspil fra den samlede danske farisæerstand. Hvad bliver det næste? Tommy ”Kuglepen” Poulsen som afløser for Lars Berendt? Jeg troede aldrig, jeg skulle skrive dette, men så ser jeg hellere fætter Jan på posten. Han har i det mindste international trænerefaring fra sine succesfulde ophold i Swansea og Kidderminster. Han har også en meritliste uden for banen, der næsten gør det legitimt at omtale ham som Danmarks Gazza. Johnny Mølby virker derimod som en mand, der bør gå efter landstrænerposten på Færøerne.

Caro Dottore:
Udkants-Danmarks repræsentant. Jans fætter med den lange hage har en dybt uinteressant karriere bag sig, hvis spillemæssige højdepunkt var to sæsoner i belgisk fodbold, kronet med en EM-medalje uden at have betrådt den svenske grønsvær på noget tidspunkt. På trænerplan har han halvt om halvt imponeret med dansk fodbolds svar på sur øllebrød, AC Horsens. En ansættelse af Mølby vil betyde, at DBU fremover sænker ambitionerne til en sejr i ligalandsholdets årlige træningsturnering i Thailand, og desuden gør Jokri Park til nyt nationalstadion.


Peter Bonde/Keld Bordinggaard

Mads Doss:
Er på det skammeligste blevet undsagt af DBU, grundet manglende international erfaring. Det åbner for et Horst Wohlers-Ricardo scenarie, når drømmekandidaten springer i målet eller viser sig allerede at være under kontrakt. Om Keld Bordinggaard kan man vel sige, at han giver kedsomheden et ansigt. Peter Bonde har så mange lighedspunkter med Kurt ”Nikkelaj” Nielsen , at en eventuel ansættelse af ham vil stå som symbolet på dynamitæraens definitive død.

Caro Dottore:
To personager så kedelige, at de må gå sammen for at danne én hel person. De har begge et indgående kendskab til Morten Olsens udgave af totalfodbolden, og vil være garanter for rigelig spilletid til den nye Elkjær, Nicklas Bendtner – også når han varmer bænk i AZ Alkmaar om halvandet år. Resten af mandskabet vil formentlig bestå af spillere, som har opnået mindst fem førsteholdskampe for Brøndby. Under deres regime vil håndbold blive udnævnt til Danmarks nationalsport.


Lars Olsen

Mads Doss:
Djemba Djembas ”hvide far” har vel egentlig alt, der skal til, for at blive landstræner andre steder i verden: En arm, der har båret et anførerbind, og tilmed løftet nationens hidtil eneste trofæ af betydning. Som svenske medier ofte har påpeget vrimler det danske landshold ikke ligefrem med afrikanere, og det er derfor tivlsomt, om Lars Olsens trænertalent for alvor kommer til sin ret i rødt og hvidt. Og kunne vi i så fald ikke lige så godt hente Roald Poulsen ind?

Caro Dottore:

Navn: Olsen.
Temperament: Kolerisk.
Trøjenummer: 4.
Favoritland: Belgien.
Elsker: Brøndby.
Hader: Journalister.

Og så siger man, at historien ikke gentager sig…

Onsdag vil Dommens Bog præsentere sine kandidater.

Stem på dette indlæg.

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s