Føljeton: De ryger til FCK del.1

Vi forventer (som de fleste andre), at FCK til sommer sælger ud af arvesølvet. Dermed er der udsigt til, at en lang række has-beens, næsten-stjerner og fallerede udlandsproffer lader sig lokke af udsigten til nyrigdom og pinlige nederlag til Glasgow Rangers og trækker i den triste hvide sparkedragt. Det betyder selvfølgelig, at Martin Vingaard stadig ikke har en stamplads.

I denne første del af vores FCK-føljeton, kan du læse om de hedeste FCK-emner med Jellingestenen i passet*. I næste afsnit vil Bogens skandinaviske korrespondent, Elaka Eriksson, gøre sin debut med en hembrännts-gennemsølet analyse af de kommende FCK-profiler fra Tippeligaen og Allsvenskan.1. Den oplagte: Lars Jacobsen, West Ham United
Jacobsen gider ikke spille i Championship, har en fortid på Østerbro og er lige præcis middelmådig nok til at kunne blive en stor profil i Suppen igen. På samme måde som Grønkjær ikke kan forsvare, kan Jacobsen på ingen måde angribe. Det vejer han til gengæld op for ved at være så tilpas bedaget og identitetsløs, at han uden problemer overtager den rolle, FCK ikke har fået udfyldt, siden Niclas Jensen sidst STOD en solid kamp for Flemses Udvalgte.

Sandsynlighed: 8 ud 10 hårde tider for Østerbros frisørsaloner

2. Den klassiske: Forrest Gump, Olympiakos Piræus
Får du primært spilletid på landsholdet? Har du set dine bedste dage? Kan du prale af erfaring fra en lang række klubber fra Fodboldeuropas laskede underliv? Så passer du perfekt ind hos Latte-løverne. Med udsigten til at Grønkjær forlader Parken for at oprette en familieterapi-klinik i et kontorkompleks ved siden af Lerpytter Stadion, er pladsen til Forrest Gump fri. Så længe Carsten V. Jensen står nede bag modstandernes mål og vifter med en signeret Nik & Jay-CD, vil Forrest være en fantastisk forstærkning, og med i indlæg i klasse med hans, er Yul Brenner dømt til at blive en profil.

Sandsynlighed: 6 ud af 10 sprængte jomfruhinder

3. Den økonomisk uansvarlige: Mads Junker, Roda Kerkrade
Københavnerne sælger N’Doye til Anzhi Makhachkala og Santin til Atletico Mineiro, og så mangler de en angriber. Enter: Mads Junker – når de nu ikke kan få den islandske ludoman Eiður Guðjohnsen. Junker er god nok til Æresdivisionen, men for dårlig til alt andet. Hos FCK har man et ret liberalt forhold til begreber som økonomi, ærlighed og bæredygtighed. Således omfavner Junker og hans pokerstrategier FCK-ånden på smukkeste vis. Vi forudsiger, at Junker bliver første dansker siden Steffen Højer til at score tyve kasser i Suppen. Dermed vil han sætte en tyk streg under, at dårlige spillere sagtens kan hæve niveauet i den danske liga.

Sandsynlighed: 6 ud af 10 esser i et almindeligt spil kort

4. Snigeren: Kris Stadsgaard, Malaga
Visse spillerovergange er så oplagte, at man korser sig over ikke at have tænkt på dem noget før. Med sin Nesta-frisure, begrænsede landsholdserfaring og fortid i to af FCKs feederklubber, Rosenborg og Farum, er han som skabt til at være en nøglefigur i det, der for fremtiden vil være kendt som begyndelsen på enden for københavnerne. Tillykke til Superligaen, der får en immobil, småarrogant saltstøtte tilbage. Tillykke til Morten Olsen, der får en FCK-forsvarer at udtage, når Zanka sidder på bænken og drømmer om bobslæder et sted i Ruhr-distriktet.

Sandsynlighed: 7 ud af 10 dåser med pomade, venligst udlånt af Martin Demichelis

5. Den nye Mykland: Leon Andreasen, Hannover 96
Problemer med alkohol, politiet, helbredet og klubber af en vis kvalitet? Tjek. Som Mykland, så Andreasen. Hvis FCK kan hente Daniel Jensen, kan de lige så godt hente Leon Andreasen. Leon er mindst ligeså skadesramt som Niclas’ lillesøster, fleksibel nok på en fodboldbane til ikke at spille rigtig godt på nogen positioner, og hans temperament og straffeattest vil bringe noget tiltrængt farve i kinderne på et koneblegt FCK-mandskab, personificeret ved Danmarks kedeligste fodboldspiller, cand.merc. William Kvist. Leon Andreasen har dog så stort et fiaskopotentiale, at FCK bør handle nu, før Brøndby køber ham. Så får de til gengæld også for flere millioner blandet knæskade, der sparker som en hest – og nok heller ikke er så langt fra at tænke som en.

Sandsynlighed: 4 ud af 10 flyvende fadølsglas på Römer

I morgen onsdag vil Dommens Bogs skandinaviske korrespondent, Elake Eriksson, vurdere de svensk/norske kandidater.

Stem på dette indlæg: http://www.bold.dk/blog/1562/17/Foeljeton-De-ryger-til-FCK-del1

*Dommens Bog skal for en god ordens skyld påpege, at vi ser Louise og Nicklas’ lillesøster som så sikre tilgange, at det føles meningsløst at bruge tid på dem.

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s