De Ældstes Råd – uge 15

Dommens Bog holder sig ikke for god til at gå de forhadte eksperter i bedene. Hver uge leverer redaktionens ekspertpanel, De Ældstes Råd, den usminkede sandhed om dette og hint i fodboldens menageri. I denne uge øjner rådet en grindedræbende angrebsforstærkning, slår søm i AaB’s palisanderkiste og forsøger at finde hoved og hale i Aabech-farcen.

_______________________________________________________________

Christian Holst har på det seneste scoret mål på samlebånd. Han spiller godt nok ikke i Brøndby, men spørgsmålet presser sig på: Skal Christian Holst snart have et sæt Arla-kluns og bide skeer med Nicklas Pedersen og Morten Skovmus?

Caro Dottore:
Det bør være i hele Danmarks interesse snarligst at indlemme Christian Holst i den danske landsholdstrup. Med scoringer mod både en landsholds- og en U/21-målmand indenfor de sidste 14 dage har han bevist, at han formår at give udtrykket ”den skaldede hævner” en helt ny betydning.

Det vil selvfølgelig være en mindre forhindring, at Holst allerede har spillet en god stak landskampe for Færøerne. Her må vi tage med i overvejelserne, at Færøerne udelukkende er optaget i FIFA med Danmarks accept.  Da den annekterede øgruppe hverken har olie eller overenskomststridig arbejdskraft at byde på, er det på tide, at vi tager, hvad der tilkommer os. Christian Holst.

Hvis man også tager med i overvejelserne, at vi tidligere har overset målslugere som Heine Fernandez og Peter Lassen fra Bilernes By, er det kun på sin plads at lade Silkeborg gøre sit indtog på hele Danmarks, undskyld, Morten Olsens landshold. Om ikke andet er han bedre end Danmarks Ibra, Rajko Lekic.

Og han har scoret flere mål i denne sæson end Duncan.

Mads Doss:
Indrømmet. Jeg synes kontrakfaktisk historieskrivning er fantastisk. Det ene vanvittige scenarium efter det andet: Danmark var minutter fra at blive kommunistisk og få indført planøkonomi og endelsen -nien til sit navn; Norge drak Per Hækkerup i hegnet og flyttede på terretorialsoklen i Nordsøen…

Jeg vil ikke sætte griller i hovedet på læserne, men tænk, TÆNK, hvis vi havde haft Jákup Mikkelsen til rådighed back in the day? Mogens Krogh havde blot været en fodnote i historiebøgerne.

At Christian Holst allerede har løbet mange forgæves kilometer på en græsmark i Tórshavn giver umiddelbart nogle tekniske problemer. Heldigvis er der historisk præcedens for at fusionere landshold. Her henviser jeg til det såkaldte Anschluss i 1938, hvor Tyskland indlemmede Østrig. Hele Østrig – også landsholdet.

På samme måde, som man tager bunken op i 500, kan den færøske rodekasse sagtens indeholde et es eller i det mindste et par knægte. Christian Holst har fuldskæg, ryger i byen og har (redaktionen bekendt) aldrig snydt i poker. Hvem ringer til Per Stig?

__________________________________________________________________

Kim Aabech skifter til Randers. Nu. Hva? Først senere? Slet ikke?? Kontrakten var ugyldig? Hans nuværende kontrakt er også ugyldig?!… Er du også forvirret? Lyt til Rådets dom i Aabech-sagen:

Caro Dottore:
Aabech-Randers-sagaen er et smukt stykke samtidshistorie. Historien om Kim Aabechs og Randers Frejas flirt er det 21.århundredes udgave af legenden om Elvira Madigan og Sixten Sparre. Unge elskende, som grundet samfundets regler og regulativer ikke kan få hinanden i enden. De forsøger at bryde alle regler og normer i samfundet, men alligevel er det dømt til at mislykkes. I Madigan/Sparre-legenden begik de begge selvmord.

I Randers’ tilfælde betyder det formentlig, at man forlænger kontrakten med Mikkel Beckmann, mens Kim Aabech tegner en to-årig kontrakt med Kaiserslauterns bænk. Og hvem siger historien ikke gentager sig? I det mindste har Kim Aabech scoret flere mål i denne sæson end Duncan.

Mads Doss:
Hvad kan jeg sige? Jeg ved stadig ikke, hvem Kim Aabech er. Her er vist kommet til, efter jeg mistede den store tv-pakke. At han vælger ikke at følge i Karsten Johansens fodspor kunne umiddelbart tyde på, at han stoppede som autolakerer i en tidlig alder.

Jeg erindrer ikke at have set manden spille, men jeg har for snart et par år siden hørt ham omtalt som ”en teknisk begavet spiller”. Da han fortsat spiller i Lyngby, tillader jeg mig at konkludere, at talentet nok alligevel har sine begrænsninger. Der findes et sted for spillere som ham. Det hedder Silkeborg IF – efter en mislykket sæson i Esbjerg.

__________________________________________________________________
AaB bare synker og synker. Hvordan kunne det gå så galt? Hvor galt kommer det til at gå? Og hvor stor en del af skylden bærer klubbens største stjerne, Lynge Jakobsen?

Caro Dottore:
Skal man analysere AaB’s nedtur uden at bruge udtrykket ”fuld tillid til Jeppe Curth”, bliver man nødt til at fokusere på Lynge Jakobsens indsats. Lynge, der længe har nydt legendestatus både på træningsanlægget på Hornevej og på Holte Vinlager, lånte tilsyneladende en lommeregner af AGF efter mesterskabet i 2008.

Ligeledes har Lynge nøje kopieret århusianernes finanspolitik fra midthalvfemserne ved at lade store profiler som Michael Jakobsen og, Gud bedre det, Thomas Augustinussen, gå billigt eller gratis. Dernæst har han indehentet forskerordnings-lykkeriddere som Louay Chanko og Daniel Friedheim Holm, gennem manøvrer, som selv Frank ”trænerfyring på offentligt toilet” Heskjær og Josta Dladla skeler misundeligt til nede i Århus.

Lynges imitation af AGF’s fortræffeligheder nåede nye højder i vinteren 2011, hvor Michael Lumb og Morten ’Duncan’ Rasmussen fik lov at nyde godt af de bolschestribedes i forvejen udsultede lønbudget. Lynge Jakobsens seneste påfund er, at AaB, for at nyde samme anseelse og succes som rivalerne mod syd, hellere må sluge en nedrykning til 1.division og efterfølgende førsteplads foran traditionsklubber som FC Vestsjælland, VB Kolding og Nordvest FC.

Meget kan man sige om Lynges dispositioner de senere år, men én ting står fast: han har stadig scoret ligeså mange mål i denne sæson som Duncan.

Mads Doss:
Måske Aalborg bare burde gå all in på Jakob Ejersbo og socialrealistisk turisme i Klamydiakanalen? De seneste års gang i AaB-konglomeratet får i hvert fald en til at spørge, om kommunalt selvstyre virkelig er en god idé. Via en uhellig alliance mellem AaB, Nordjyske Medier og diverse byggematadorer fra Nørresundby, er det lykkedes nordjyderne at køre traditionsklubben med det store og tyndt befolkede opland totalt i sænk.

Ishockeyholdet har på rekordtid udspillet sin rolle som realitisk mesterskabsudfordrer. Der sker ikke en skid. Jeg ville tro på det, hvis nogen sagde, at Heinz Ehlers og Frerik Åkesson stadig spiller i klubben. Ronny Larsens karrierestop skaber angiveligt et akut hul i AaB’s  3.kæde… Håndboldholdet vandt vistnok mesterskabet sidste år. De er blevet sparet væk. Spørgsmålet er, om ikke AaB efterhånden burde overveje at spare Lynge Jakobsens løn i stedet?

Forsøget på at bygge et hold op af spillere fra en ikke særlig gylden AGF-periode er blot det nyeste i en lang serie af desperate træk fra den korpulente nordjyde, der meget vel kan have solgt sin sidste brugte Transit. Tiden er ved at løbe fra AaB. Poul Erik Andreasen kan dårligt nok nå at redde holdet med to transferfri nigerianere købt på Hjallerup marked for en halv kasse Las Cola. Det ligner en sæson i 1. division, inden holdet tvangsnedrykkes til Danmarksserien.

Stem på dette indlæg http://www.bold.dk/blog/1562/1/De-Aeldstes-Raad–uge-15

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s